Projekt ustawy ws. zmiany Ordynacji
Cytat:Konferencje na facebooku i prywatne rozmowy więcej niż dwóch osób też?
Partie są nielegalne = nie ma partii = nie ma politycznych interesów = nie ma w tym zakresie kolesiostwa.

Cytat:Można oddać głos pusty, jak żaden komitet nie pasuje. Lub znaleźć jedną zaufaną osobę i razem z nią utworzyć komitet. Wystarczą dobre chęci. Na Bialenię największy wpływ powinny mieć osoby aktywne, a nie bierne.
Ja sobie Boczka znajdowałem za każdym razem i za każdym razem, gdyby mandat objął, to trzeba by było go wołać na każde jedno głosowanie. Twój argument jest wewnętrznie sprzeczny.

Cytat:I emocje pod koniec były naprawdę duże, życie polityczne kwitło. Front Odnowy Rewolucji versus Jedna Bialenia - to było prawdziwe zderzenie dwóch wizji państwa i dwóch filozofii.
Zapomniałeś już, o co my dwaj się publicznie kłóciliśmy za czasów FOR-ND? >Tongue

Cytat:Bo ma dwóch niezwykle zasłużonych i powszechnie lubianych kandydatów?
No właśnie.

Cytat:Ale po co utrudniać procedury? Po co odbierać partii choćby ten najmniejszy przywilej? Czyżby naprawdę nie było tu miejsca dla chcących bawić sięw partie? Chyba nie, bo starasz się im rzucać pod nogi kłody i we wszelaki sposób zniechęcać. Gratuluję. Mnie udało Ci się zniechęcić.
Czyżby było czymś złym realizować swoją wizję państwa? ,Wink Tradycją jest fakt, że podział partyjny jest w gruncie rzeczy fikcyjny. Dopiero WR udało się to zmienić. A ja w demokratyczny sposób ten proces odwracam, poprzez uzyskania poparcia większości posłów.

Cytat:Nie, ponieważ ludzie nie zwykli do oddawania głosu pustego, bo to po prostu strata głosu. Ale uwierz mi, części osób na pewno nie podoba sie to, że zadne, słownie żaden kandydat nie przedstawił programu, nie zrobił żadnej kamapanii. Po co więc te wybory? Łatwiejszy w takiej sytuacji by był Senat, w którym zasiadały by osoby z największą liczbą folwarków akurat w tym czasie aktywne...
Wybory są dlatego, że ciągle Ci sami ludzie w tym samym układzie szybko przestają na cokolwiek wpadać.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości