10.04.2014, 13:26:03
Osobiście wahałem się pomiędzy opcją 2 i 3 (oddałem głos na nr 2) - głownie ze względu na fakt, że nr 3 wymusi stworzenie dość złożonego systemu (wobec niechęci eks-ministra gospodarki do tego, pewnie konieczność stworzenia spadnie w dużej mierze na mnie, choć pewnie OutiesPL jak wyzdrowieje i go "konowały" ze szpitala wypuszczą to się włączy), a po drugie będzie oznaczało to, że będziemy jednak zmuszali (zmuszanie jest zawsze kontrowersyjne i może się różnie skończyć w temacie ilości czynnych obywateli RB) obywateli do zarabiania i wydawania pieniędzy. Ale skoro jak widzę opcja nr 3 zdobywa uznanie obywateli to znaczy, że nie mają nic przeciwko zmuszaniu ich do działań gospodarczych - to nie widzę powodu by poprzeć opcję numer 3 (już słownie poza ankietą) i liczyć, że znajdą się chętni by pomóc mi ten system stworzyć i znajdzie się ktoś kto jako minister gospodarki będzie chciał potem nad systemem czuwać (bo to będzie kawałek pracy jednak).
A skoro pieniądz ma być "czynny" - to tak poza ankietą może jakieś propozycje jak go z sensem i z gustem nazwać bo od tego "środka wymiany" to zęby bolą.
Dolar czy Funt Bialeński - brzmi protekcjonalnie... (choć funt w sumie mógłby być) ale może jakiś Denar? Tak trochę historycznie, ale kto wie... ale w zasadzie to czekam na Wasze propozycje bo sam nigdy talentu do wymyślania nazw nie miałem (pamiętacie jak było z mapą...).
A skoro pieniądz ma być "czynny" - to tak poza ankietą może jakieś propozycje jak go z sensem i z gustem nazwać bo od tego "środka wymiany" to zęby bolą.
Dolar czy Funt Bialeński - brzmi protekcjonalnie... (choć funt w sumie mógłby być) ale może jakiś Denar? Tak trochę historycznie, ale kto wie... ale w zasadzie to czekam na Wasze propozycje bo sam nigdy talentu do wymyślania nazw nie miałem (pamiętacie jak było z mapą...).
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.