02.06.2016, 16:56:25
(02.06.2016, 11:18:45)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):Aj, już domyślam się o co chodzi.Ależ ja nie obarczam winą całego narodu Hasselandzkiego. Bardzo szanuję Arne czy Iwana, ale ten Noqtern to jakiś dziwak jest. Wykonywałem sumiennie swoje obowiązki jako MRR, a on wziął Tomasza. Bał się, że coś znajdę w sali plenarnej? A może czysta zemsta za Oczyma Kucyka i tamtejsze artykuły Walerego Śniadego? Nie wiem, nie mi oceniać jak ktoś taki mógł rządzić naszym krajem a potem wyzywać Aleksandrę. Nie będę mówił o politycznym mordowaniu opozycji, bo jeszcze by się za głowy łapali.
Gdybyś Fiodorze umiał mówić, to byś mógł (może) nawet wywalczyć swoje prawa.
Ale przez jedną osobę nie obarczaj winą całego narodu. To tak jakby powiedzieć, że wszyscy Polacy się winni zabójstwa Chrisa Haniego.
(02.06.2016, 16:52:57)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):Szkoda, że bez uzasadnienia.Jak mnie dwa razy wygnano, to też nie było uzasadnienia, nie mówiąc o tym, że zbłaźniłem się na oczach całego kraju przepraszając na kolanach Noqterna, a on i tak pomyślał: "Jednego wroga mniej". Fredericka można było odkupić z win, ale mnie? Ze mnie zrobiło się wroga kraju nr 1, aby każdy wiedział, że walczyłem za "nic".
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;

![[Obrazek: uSXaZPS.png]](http://i.imgur.com/uSXaZPS.png)