Analiza KAH - plany ewentualnej restrukturyzacji i modernizacji.
Moja drobna uwaga dotycząca znaku rozpoznawczego na samolotach KH... Zacząłem robić trochę przymiarek dla przyszłego sprzętu lotniczego KAH i przy okazji (wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi) wyszło mi, że znak rozpoznawczy jest identyczny z realową Belgią.

Może dokonać bardzo niewielkiej korekty tego znaku by nie był identyczny? Lekka zmiana proporcji w "kokardzie" spowoduje, że nie będzie już identyczny, a tylko podobny.

[attachment id=1 msg=50289]

Po lewej znak dotychczasowy, a po prawej proponowany... który zresztą przy okazji chyba nawet lepiej oddaje proporcję kolorów na godle i fladze.

Jakie jest Wasze zdanie? W sumie mnie nie przeszkadza, jaki znak wstawiam na latający sprzęt - jednak zawsze byłem zdania, że należy unikać identyczności z realem (oczywiście podobieństwa są nieuniknione, ale identyczność można wyeliminować).
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Odp: Analiza KAH - plany ewentualnej restrukturyzacji i modernizacji. - przez Ronon Dex - 02.06.2016, 18:55:11

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości