10.04.2014, 22:14:33
Cytat:Ja jestem zwolennikiem tego co Pan wcześniej ogłosił to znaczy Narodowego Cennika Dóbr i Usług jak według mnie powinien się nazywać powszechny system cen w Republice Bialeńskiej. Do niego można by włączyć Stały Plan Społeczny.[...]Wymiar bogactwa w skali mikronacyjnej to siła twórcza, to znaczy oczywiście fabryki itp. ale liczy się najbardziej efekt wizerunku i w tym kierunku powinno to według mnie podążać. Co nie oznacza, że gospodarka ma być tylko dodatkiem. Muszą być zależności bez których nawet efekt opisany powyżej nie byłby możliwy.No dobrze bardzo chętnie wysłucham (przeczytam) Twoich propozycji - tylko na Jowisza niech wreszcie jakieś padną, bo od początku tej dyskusji nic takiego nie padło. Jak napisałem - cały czas jedziesz "Kaczyńskim" czyli górnolotne zwroty, krytyka tego co proponują inni, ale żadnych konkretnych propozycji, samo rozmydlanie tematu.
To masz w końcu jakieś czy ich nie masz? Może wreszcie napisz konkretnie na przykładach jak wyobrażasz sobie system gospodarki po Twojemu, bo nawet to niezłe będzie - tylko wreszcie chciałbym się dowiedzieć jak ma ten system wyglądać. Konkretnie na przykładach - tak jak ja to zrobiłem tutaj (może i nie rewelacja, można się z tym nie zgadzać, ale zrozumieć o co mi chodzi na pewno idzie), bo na razie po prostu nie wiem o co Tobie chodzi, jaka jest twoje konkretna propozycja zależności gospodarczych itd.
Cytat:Chyba po to jest ta Komisja aby nadać temu "ręce i nogi". Bo wbrew temu co tutaj mówisz działamy w oparciu o pewne warunki.No właśnie "Komisja", a komisja z definicji nie skłąda się z tylko z jednej strony - czekam, aż wreszcie padnie jakokolwiek konkretna propozycja rozwiązań z Twojej strony.
Napisz wreszcie jak Ty widzisz ten Bialeński system gospodarczy. Konkretnie, z przykładami tak abyśmy się wreszcie dowiedzieli jaka jest ta Twoje koncepca. Czekam niecierpliwie. Masz w ogóle jakąś? Tylko proszę bez tych sloganów o BSE, bez silenia się na wyszukane "mądre słowa" itd. - prosto i konkretnie. Bo ja prosty człowiek jestem i takiego gadania sloganami nie trawię...
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.