09.06.2016, 19:59:23
![[Obrazek: 5c15468fdbf40caeaa91be2e679b4541.jpg]](http://www.istpravda.ru/upload/medialibrary/5c1/5c15468fdbf40caeaa91be2e679b4541.jpg)
Książę Prezydent, zaraz po przywitaniu się z Jego Królewskim Majestatem oraz sesji zdjęciowej, przemówił do zebranego tłumu.
Cytat:Wasza Królewska Mość!
Lordzie Protektorze!
Lordzie Szambelanie!
Lady Steward!
Drodzy mieszkańcy Królestwa!
[justify]Miło być znów w Hasselandzie. Lordzie Protektorze, dziękuję za wyborny chleb z solą, zaś Lady Steward muszę podziękować za wyjątkowo piękne kwiaty. W szczególności jednak muszę podziękować Waszej Królewskiej Mości za przyjęcie Naszej Książęcej Mości w mury Pałacu i organizację tej pięknej wizyty. Ostatni raz tak miło mnie przywitano, gdy, jako brodryjski komisarz ds. dyplomacji przybyłem do Angemont, by nawiązać współpracę pomiędzy Federacją Brodryjską a Królestwem. To jak się zdaje, wyjątkowo symboliczne porównanie, doskonale obrazuje sytuację, w jakiej obecnie się znajdujemy. Ot! Przecież ta sama Federacja, której przedstawiciel kilkanaście miesięcy temu przybył do Hasselandu, dziś jest Carstwem Brodryjskim. A Hasseland, podobnie, jak wzmiankowana Brodria, stały się najważniejszymi partnerami Republiki Bialeńskiej - państwami stowarzyszeniowymi. Może to swoista ironia losu? Ale z pewnością wywołuje uśmiech, zadowolenia naturellement, na moich, książęco-prezydenckich ustach.
Miło, że Wasza Królewska Mość wspomniał o czasie, jestem pewien, że każdy, z gospodarzy Pałacu Prezydenckiego, podobnie, jak ja, zawsze znajdzie go dla Królestwa Hassleandu. Tym bardziej, że właśnie dziś, słysząc tak wiele egzotycznych słów, spoglądając na cuda tutejszej architektury, zdałem sobie sprawę, jak mało wiem o Hasselandczykach czy Razuryjczykach. Cóż mogę powiedzieć, chyba tylko tyle, że nie mogę się doczekać, by zobaczyć Pałac Królewski od środka, zamienić z jego gospodarzem kilka słów i obejrzeć tutejszą starówkę. Niech Bóg błogosławi Królestwo Hasselandu![/justify]
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep