09.06.2016, 22:00:21
![[Obrazek: Rezydencja-Hotel-Katowice-Sala-Balowa11920x1081.jpg]](http://www.rezydencjahotel.pl/uploads/306/Rezydencja-Hotel-Katowice-Sala-Balowa11920x1081.jpg)
Sala balowa w hotelu Royal-Shimon błyszała od namiaru żyrandoli oświetlających ją. Powoli zaczęli zbierać się goście. Jednakże Irmina czekała na tego wyjątkowego który zaszczył Królestwo Hasselandu czyli Prezydenta RB. Miała nadzieje ze się pojawi. Zanim jednak przybędzie owa ważna osobistość, Irmina stwierdziła, że poinformuje ludzi co się dzieje. Wstała ze swego miejsca, zastukała trzy razy w kieliszek i powiedziała:
Szanowni obywatele i mieszkańcy Królestwa,
Drodzy goście z całego mikroświata,
Pragnę bardzo serdecznie powitać wszystkich na trzynastej Kolacji Królewskiej, która w dniu dzisiejszym odbywa się w tak znakomitym miejscu jak - Hotel Royal-Shimon. Pewnie niektórzy zastanawiacie się dlaczego akurat znowu się tutaj spotykamy. Zaraz powiem. Zachęcam wszystkich do aktywnego udziału w Kolacji - dyskusji, debaty i zadawania różnorakich pytań.
Głównym wydarzeniem, które zaważyło na spotkaniu i przeprowadzeniu owej Królewskiej kolacji, jest wizyta Republiki Bialeńskiej w naszym mieście czyli Shimontsen. Zastanawiacie się pewnie czemu z nami nie ma Króla i dlaczego ja przemawiam w jego imieniu. Otóż Król jak i Lord Protektor musieli wyjechać więc i mnie pozostał zaszczyt zorganizowania owej kolacji.
Zanim przejdziemy do tak zwanej uczty, mam nadzieje, że prezydent już przybył i będzie chciał powiedzieć kilka słów. Ja w swoim imieniu chce powiedzieć, że jesteśmy ogromnie zaszczyceni owymi odwiedzinami. Liczymy cicho ze będą one co raz częstsze i Prezydent po swoim wyjeździe z naszego Królestwa będzie miał dobre wspomnienia. Ja osobiście chciałabym złożyć życzenia wszelkich sukcesów na tej drodze jaką jest prezydentura. Przede wszystkim siły do dalszego rządzenia Republiką Bialeńską. Jak to mówią piraci i żeglarze "Niech pomyślne wiatry pchają Prezydneta ku lepszej przyszłości i wspaniałym wybrzeżom. Ufam, że Prezydent będzie z nami współpracował. Jeszcze raz w imieniu Króla jak i wszystkich mieszkańców, życzę Prezydnetowi udanego pobytu i wspaniałej uczty.
Zapraszam do świętowania.