09.06.2016, 23:37:29
W ramach wspomnień pragnę przypomnieć treść pewnego wpisu z księgi gości właśnie hotelu Royal-Shimon w Shimontsen:
Panie Prezydencie,
Jak wiele się już zmieniło? Ale rzeczywiście, wrócił Pan do hotelu, dlatego jako właściciel prosiłbym o symboliczny drugi wpis.
Cytat:Z Księgi Gości Hotelu Royal-Shimon
z dnia 11 miesiąca sierpnia roku 2014
Noc spędzona w pokoju hotelowym pozwoliła mi odreagować trudy związane z podróżą statkiem z Nordaty. Pokój sprawiał wrażenie kameralnego oraz wyposażonego z gustem. Przed pójściem do łóżka postanowiłem zamówić kieliszek ulubionego wina – burgunda. Napitek przyniosła niezwykle miła Pani z obsługi, która o dziwo potrafiła porozumieć się po brodryjsku. Widać, że właściciel hotelu nie oszczędza na trunkach. Wino zachwyciło mnie niezwykłym aromatem, rozpoznałem Bonnes Mares rocznik 2007. Ze smakiem burgundzkiego wina odszedłem w objęcia Morfeusza. Zbudziłem się odprężony i pełen sił na następny dzień. Śniadanie zjadłem w Razuri Makan, gdzie tamtejszy kucharz zaznajomił mnie z przysmakami kuchni Razuryjskiej. Po przepysznym śniadaniu, dla zachowania formy udałem się do jednego z basenów. Ku mojemu zdziwieniu na terenie resortu było ich aż szesnaście. Generalnie cały czas spędzony w hotelu zapamiętam na długo i z pewnością chętnie tu wrócę.
/-/ Fiodor Dostojewski
Panie Prezydencie,
Jak wiele się już zmieniło? Ale rzeczywiście, wrócił Pan do hotelu, dlatego jako właściciel prosiłbym o symboliczny drugi wpis.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.