06.07.2016, 13:46:31
Cytat:Cóż, sprawdzimy jak wynika to z formalnoprawnego punktu widzenia; wg. mnie wszystko odbyło się praworządnie.
Cytując Kartę Orientyki, art. 4 ust. 1: Ziemie niczyje Orientyki nie mogą być jednak przedmiotem kolonizacji. Sprawa jest jednoznaczna.
Cytat:Pustkowia z nieznanego mi powodu nie lubią Hasselandu i czepiają się jak mogą.Pustkowia co prawda reprezentuje tylko na Kongresie, nie tu, ale mogę powiedzieć, że mało kto darzy szacunkiem państwo które prowadzi tego typu akcje jak próba awanturniczej kolonizacji połowy kontynentu (a w pierwszej przedstawionej propozycji - również ziem Winktown) w towarzystwie klonera Mikisigosa. Nie przestrzeganie praw międzynarodowych również nie wpływa na pozytywnie na opinię takiego państwa.
Cytat:Jako, że obecnie nie reprezentuję władzy wykonawczej Królestwa Hasselandu, mogę powiedzieć nieco mniej dyplomatycznie, że ten wicher, co duje przez Pustkowia, czasem świszcze tak, że wydaje się, że ktoś coś tam nawet mówi - ale nie wiem, czy mówi naprawdę, czy to tylko świsty i rzężenia wiatru.Czemu Towarzysz diuk nie pisze wierszy? To brzmi tak głęboko, jak studzienka kanalizacyjna.
{~} Prezerwatyw Tradycja Radziecki