10.07.2016, 15:30:34
![[Obrazek: Alexander.jpg]](http://www.vokrugsveta.ru/encyclopedia/images/8/85/Alexander.jpg)
Iwan I Pietrow-Dostojewski
Elekcja Królewska
Hasseland A.D. 2016
Szanowni Obywatele Królestwa!
Postanowiłem zgłosić swą kandydaturę, gdyż uważam, iż należy zacieśniać współpracę między Brodrią, a Hasselandem. Kraje stowarzyszone powinny ze sobą ściśle współpracować, powinny być sobie, jak rodzina. Ja, Car Brodrii, mogę swoją osobą zapewnić jeszcze większa integrację. Będąc władcą obu państw, będę miał bezpośredni wpływ na to, w którą stronę pójdą.
Oprócz tego chciałbym powrócić na angemoncki tron. Z sentymentem wspominam czasy, kiedy byłem Królem Hasselandu. Oczywiście tym razem nie popełnię błędów z przeszłości. Skupię się na rozwoju wewnętrznym kraju. Hasseland posiada wspaniałą historię i kulturę, a także wiele wysoko rozwiniętych regionów. To właśnie należy pielęgnować, urozmaicać; o to należy dbać.
Szczególną uwagę poświęcę także współpracy z Bialenią. Ostatnimi czasy stała się ona uboższa; trzeba ją zatem urozmaicić. Tu mój wzrok kieruję na wojsko prowadzone przez Wielmożnego Ronona Dexa. Chciałbym powołać do życia organizację, pełniącą rolę sojuszu wojskowego. Moim zdaniem interesującym pomysłem będzie również aktywizacja programu kosmicznego.
Liczę na to, iż zostanę wybrany Królem i będę mógł wprowadzić w życie swe plany. Zachęcam zatem wszystkich obywateli do oddawania na mnie swych głosów, do wspierania mej kandydatury.
Z wyrazami najszczerszej rewerencji,
/-/ Iwan I Pietrow-Dostojewski, z Bożej łaski i woli Narodu Car Brodrii, samodzierżca Wszechbrodryjski, Król-Senior Królestwa Hasselandu
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej