15.07.2016, 14:07:50
(15.07.2016, 14:05:53)Ronon Dex link napisał(a):Mam pytanie do tego elementu...
Cytat:Art. 14. § 1. Kara ograniczenia wolności trwa najkrócej trzy dni, najdłużej trzydzieści dni; wymierza się ją w dniach.
§ 2. W czasie odbywania kary ograniczenia wolności każda wiadomość skazanego na forum Republiki Bialeńskiej, na kanale IRC i systemie prasowym Republiki Bialeńskiej oraz w Krzykopudełku musi zostać zatwierdzona przez Prezesa Policji Krajowej.
Czy to jest technicznie wykonalne? Zatwierdzanie wiadomości na Forum oczywiście tak, ale czy w "Krzykopudełku" i na IRC również? Jeśli tak to OK, jeśli to niewykonalne to lepiej wykreślić rzeczy nie dające się wykonać, aby nie tworzyć martwego prawa.
Tak mówił Maciej. Poza tym można dodać nowy przepis: Art. 45. Kto nie wykonuje orzeczonej kary ograniczenia wolności lub wymierzonego środka karnego, podlega karze pozbawienia wolności do ośmiu tygodniu. I wtedy w interesie skazanego jest pytać prezesa o zgodę na umieszczenie wiadomości. A ja mam pytania czy umieszczać przestępstwa przeciwko mieniu, skoro my chyba realnego mienia nie mamy? Co można ukraść? Nie mamy na razie systemu gospodarczego.

![[Obrazek: 2FwJU.png]](http://funkyimg.com/i/2FwJU.png)