Projekt Kodeksu Karnego Republiki Bialeńskiej i ustawy o Policji Krajowej
Cytat:Art. 56. § 1. Kto spamuje, podlega karze nagany albo ograniczenia wolności.
§ 2. Kto pisze o świecie realnym poza działem Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy, podlega karze nagany.

Czy nie należałoby wprowadzić par. dotyczącego "złośliwego spamu" i w tym przypadku zastosować (znacznie) wyższych kar?

Odnoszę się do przypadku jaki mieliśmy w rzeczywistości czyli zalewania Forum wielokrotnie powtarzającymi się (a przy tym akurat wulgarnymi - ale takowymi być nie muszą, a też są mocno szkodliwe) postami o identycznej treści... Za pomocą takiego prostego i łatwego (kopiuj-wklej) działania można w zasadzie dezorganizować funkcjonowanie forum, a zagrożenie karne jest niewielkie.

Moja propozycja dot tego artykułu:

Cytat:Art. 56. § 1. Kto spamuje, podlega karze nagany albo ograniczenia wolności.
§ 2. Kto posługuje się złośliwym spamem polegającym na wielokrotnie powtarzających się wiadomościach o tej samej lub podobnej treści lub posługuje się spamem w warunkach recydywy podlega karze na czas nie krótszy niż dwa tygodnie lub karze banicji.
§ 3. Kto pisze o świecie realnym poza działem Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy, podlega karze nagany.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości