15.07.2016, 20:30:26
Myślę, że poczekamy póki co, pozbieramy poprawki od społeczeństwa, a projekt zgłoszę (sformatowany), kiedy będzie już wybrany nowy Marszałek.
Pora też, żebym wreszcie szczegółowo się do wszystkiego odniósł:
Co do ustawy o Policji, to, jeżeli się nie obrazisz, zmienię całość przy zgłaszaniu w poprawkę. Mam po prostu sentyment do aktów prawnych z 2013, tak niewiele ich już zostało. :8[
Pora też, żebym wreszcie szczegółowo się do wszystkiego odniósł:
Cytat:Art. 3. § 1.Ustawę karną stosuje się do sprawcy, który popełnił czyn zabroniony na forum Republiki Bialeńskiej, jak również na kanale IRC i systemie prasowym Republiki Bialeńskiej, Krzykopudełku oraz w kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi poprzez komunikatory w systemach informatycznych należących do bądź kontrolowanych przez Republikę Bialeńską.Cóż, bez tej poprawki to bym musiał zamknąć konfę i prawdopodobnie grupę na FB.
Cytat:§ 2. Dwa lub więcej zachowań, podjętych w krótkich odstępach czasu w wykonaniu z góry powziętego zamiaru, uważa się za jeden czyn zabroniony; jeżeli przedmiotem zamachu jest dobro osobiste, warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn zabroniony jest tożsamość pokrzywdzonego.Tutaj muszę się upewnić - tożsamość pokrzywdzonego oznacza, że pokrzywdzona zostać musi jedna osoba?
Cytat:Art. 51. Kto posługuje się nienależnym tytułem szlacheckim, zawodowym, naukowym lub nienadanym stopniem naukowym albo przypisuje sobie niepełnioną funkcję, podlega karze nagany albo ograniczenia wolności.:tjkd:
Cytat:§ 2. Kto pisze aktywnie dyskutuje o świecie realnym poza działem Szpital Psychiatryczny im. Ofiar Realiozy, podlega karze nagany.Jednym z pozytywnych dokonań Tobiaszka von Richtoffena dla RB było wybicie mi z głowy próby sformułowania tego zakazu w ten sposób. Zdania od tej pory nie zmieniłem.
Co do ustawy o Policji, to, jeżeli się nie obrazisz, zmienię całość przy zgłaszaniu w poprawkę. Mam po prostu sentyment do aktów prawnych z 2013, tak niewiele ich już zostało. :8[
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.