[WN-KF] Zakończenie Regencji
Dnia 17 lipca Anno Domini 2016 Jego Carska Mość Iwan I Pietrow-Dostojewski miał powrócić z krótkiego, czterodniowego urlopu, który postanowił odbyć w jednym z carskich pałacyków, położonych na ciepłym południu Brodrii. Jego Wieliczestwo wykorzystał ten okres, aby odpocząć od spraw państwowych; nabrał sił na kolejne miesiące rządów w Brodrii. W trakcie pobytu w miejscowości Solnecznoje (tam właśnie znajdował się carski pałacyk), Car udawał się na długie przechadzki po znajdującym się w pobliżu parku narodowym, jeździł na rowerze i oddawał się rozrywkom intelektualnym, m.in. grał w szachy. W momencie wyjazdu do stolicy, czuł się w pełni wypoczęty.

Za oknami carskiego wagonu widać było przepastne brodryjskie terytoria. Pociąg parowy mknął z zatrważającą prędkością, mijając coraz to inne krajobrazy, skąpane w porannych promieniach słońca. Jego Wieliczestwo kończył właśnie śniadanie.

- Cieszę się, że wracam do stolicy - zwrócił się do stojącego obok starszego służącego, ubranego w czarną kamizelkę - Michaile, naprawdę się cieszę! - skończył jeść bułkę posmarowaną masłem i energicznie wstał z miejsca, poprawiając przy tym luźno założoną białą koszulę z długim rękawem. Car jął przechadzać się po wagonie - Czasami myślę nad tym, aby przenieść stolicę... Gdzie? Tego jeszcze nie wiem, być może...

W tym samym momencie dało się słyszeć stukanie do drzwi. Do przedziału wszedł konduktor pociągu.

- Wasze Wieliczestwo! Dojeżdżamy do Iżniewska! - powiedział głośno i wyraźnie

Iwan I uśmiechając się przyjacielsko, popatrzył się na niego i rzekł "dziękuję", po czym zwrócił się do służącego:

- Michaile, przygotuj mi mój mundur.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]

Wiadomości w tym wątku
[WN-KF] Zakończenie Regencji - przez Iwan Pietrow - 17.07.2016, 13:21:42

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości