Brodria - proszę nie wyrzucać do kosza, to mało męskie udawać,że nie ma problemu
Cytat:A jak już wracamy do historii, to chyba sam zapominasz, że Republika wzięła Brodrię z lekka podstępem Swarzewskiego.
Kotku, cały czas mówisz o tym, jak Cię skrzywdzono, że pozbawiono Ciebie - legalnego prezydenta władzy. Ja byłem legalnym Prezydentem Federacji Brodryjskiej, co do tego nie ma wątpliwości. Pamiętamy też, że pokonałem Cię w ostatnich wyborach prezydenckich w Brodrii, prawda?
Grożono mi, że zostanę zbanowany i pozbawiony władzy. Grożono legalnemu, demokratycznie wybranemu prezydentowi. W Brodrii liczba klonów była już niemal równa liczbie rzeczywistych obywateli, więc oczywistym było, że wobec mojej niesubordynacji Grutin będzie już w przyszłości sprawował władzę osobiście, tj. poprzez któregoś ze swoich klonów. To oznaczałoby koniec Federacji Brodryjskiej, czyż nie? 
Wobec niewierności administracji forum wobec legalnego prezydenta oraz coraz większego zagrożenia zamachem stanu, przeniosłem siedzibę legalnego Rządu Federacji Brodryjskiej do Bialenii, głównego sojusznika Brodrii.
Ale proszę, oskarż mnie oficjalnie w Carstwie Brodryjskim. Chyba, że negujesz, że to niezależne państwo bialeńskie? Chętnie obronię się przed sądem, aby wreszcie zakończyło się to bezsensowne oskarżanie. Nie uważasz, że Brodria nie przetrwałaby, gdybym nie zrobił tego, co zrobiłem? A za jakieś decyzje i ew. błędy moich następców nie odpowiadam. Ale myślę, że klony Grutina byłyby gorsze.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości