15.04.2014, 15:51:20
Cytat:[quote author="OutiesPL"]
Tylko powinniśmy potem wprowadzać nowe rodzaje firm. Jak dla mnie wszystko spoko. Jak rozumiem wszelakie inwestycje i spółki z kimś, udziały w firmach, fuzje, nie są zakazane?
No to zbliżyliśmy się do tego, co niedopuszczalne. Akcje w firmach? Toż to spekulantyzm, który należy odesłać tam gdzie jego miejsce czyli do lamusa historii! Ja też jestem człowiekiem, też mam swoje poglądy i jeśli coś będzie sprzeczne z moim sumieniem to jestem gotów wziąć teczkę i odejść ze służby państwowej. Jeśli ktoś chce mnie "wpasować" w zgniły system to na pewno trafił na niewłaściwą osobę.[/quote]
Mój drogi panie. Jeśli tak, to dzielenie się zyskami jest nie dopuszczalne? Przecież nikt nie mówił o kupowaniu akcji. Ja dałem tylko na firmę Bial-Food, 200 św. na wkład początkowy, dostaje 30 % zysków które trafiają do właściciela. Nikt nie mówi tu o sprzedawaniu ich! Trzeba by było zrobić dożywotnie udziały w firmie, ze wpłaceniem wkładu początkowego na firmę, i gdy z nich rezygnujemy, to za darmo 100% swoich akcji oddajemy właścicielowi. To chyba nie jest spekulacja.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej