16.04.2014, 20:50:13
Cytat:I z czasem trzeba będzie wciągnąć do systemu i stowarzyszenia czyli na razie mamy sportowe i związki wyznaniowe - nie wiem tylko czy nie zrobić tego razem z II etapem czyli proponowaną przez Andrzeja gospodarką w regionach. Po prostu obawiam się o nadmierne skomplikowanie systemu na początku jego działania.Cytat:ale jakieś koszty działalności moim zdaniem powinny ponosić - choćby koszty energii. Jak to widzicie?A jaką energię zużyjesz na organizowanie meczu czy mszy, bez zapewniania komfortowych warunków? Ja specjalnie zaprojektowałem mój stadion tak, aby w eksploracji nie generował kosztów stałych. Natomiast koszty zmienne jak najbardziej powinny być pokrywane.
Cytat:Kwestię podatków proponuję, po namyśle nad tą kwestią, wyjaśnić jednak tutaj.Też jestem za tym, w każdym razie moja propozycja to:
- 1000 ŚW na koncie wolne od podatku oraz podatek 10% od każdej kwoty powyżej.
Propozycja Twoja to również 1000 ŚW wolne od podatku, ale przy przekroczeniu 10% podatku od całej kwoty na koncie.
No to po prostu niech się wypowiedzą inni zaangażowani w Komisję Gospodarczą i zaproponujemy rozwiązanie, które zyska większe poparcie zaangażowanych w projekt stworzenia gospodarki.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.