Debata Wspólnoty Rozwoju - niska frekwencja
(27.07.2016, 18:17:29)Jan Lubomirski link napisał(a):Można wprowadzić artykuł w konstytucji, nakładając dodatkowe obowiązki na ministrów. Na przykład w ciągu roku minimum 3 konkursy, jeżeli to za mało to można zwiększyć liczbę.
Pomijając fakt, że ministrów nie wybiera się "na rok" - to nie wiem skąd pomysł, że jakieś konkursy napędzą "aktywność". Jakoś dotychczas nie zauważyłem by konkursy miały jakąś większą popularność w RB. Raczej mało obiecujący kierunek...

Aktywności nie da się wymusić sztucznie... nakazem tego czy tamtego - po prostu musi zajść przypadek, że ktoś wymyśla coś co zainteresuje innych, którzy tocząc wokół niego dyskusję czy realizują wspomniany "pomysł" (bo ich zainteresował,podobał się, "chwycił").

(27.07.2016, 18:38:28)Eddard Noqtern link napisał(a):Ale na razie postarajmy się rozmawiać tylko o problemie niskiej frekwencji na wyborach, a nie aktywności.
No w tym temacie to mamy w sumie dwie propozycje:

1/ Zwiększenie informacji o wyborach.
2/ Obowiązek głosowania i konsekwencje wynikające z niegłosowania.

Pozostaje oczywiście zwiększenie zainteresowania wyborami i samą v-polityką - zobaczymy czy pomysł z obowiązkowym "programem wyborczym" wpłynie na zainteresowania samymi wyborami... ale na to potrzeba czasu.

(27.07.2016, 19:06:12)Eddard Noqtern link napisał(a):Wydaje mi się, że również udział w wyborach powinien być tajny.
A niby dlaczego sam udział miałby być tajny?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości