06.08.2016, 11:30:23
Jestem jednak zdania, że w ustroju republikańskim jaki tutaj tworzymy władza wykonawcza powinna być na ile to możliwe rozdzielona od ustawodawczej. Oczywiście na ile to możliwe... nie byłbym za nadmiernymi ograniczeniami (za małe grono by wprowadzać nadmierne obostrzenia w tej materii).
Jednak jestem sceptyczny właśnie co do urzędu Wiceprezydenta i posła jednocześnie. W końcu "wice" ostatnimi czasy dość często zastępuje Prezydenta mając jego kompetencje i uprawnienia. Dlatego akurat w stosunku do tego jednego stanowiska jestem za niemożliwością łączenia tej funkcji z mandatem poselskim. Jestem za odpowiednią niezależnością i samodzielnością Parlamentu RB.
Jednak jestem sceptyczny właśnie co do urzędu Wiceprezydenta i posła jednocześnie. W końcu "wice" ostatnimi czasy dość często zastępuje Prezydenta mając jego kompetencje i uprawnienia. Dlatego akurat w stosunku do tego jednego stanowiska jestem za niemożliwością łączenia tej funkcji z mandatem poselskim. Jestem za odpowiednią niezależnością i samodzielnością Parlamentu RB.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.