Projekt zmiany ustawy o zrzeszeniach.
(07.08.2016, 14:51:00)Frederick Hufflepuff link napisał(a):W mojej opinii władza wykonawcza w postaci Prezydenta bądź osoby pełniącej jego obowiązki (Wiceprezydenta) nie może wpływać na funkcjonowanie innych ugrupowań politycznych i nie może blokować możliwości jak najszybszego rozpoczęcia działań partii politycznej, zrzeszenia, którego lider chce dokonać rejestracji.
Jak najbardziej jestem z tym zgodny i... dlatego m.in. ten projekt. Forma rejestracji i rozpatrywanie wniosków jest moim zdaniem konieczne z przyczyn choćby formalnych (zasad tworzenia zrzeszeń), no i tego niewielkiego odsetka przypadków kiedy z przyczyn ustawowych dane zrzeszenie nie powinno być rejestrowane.

Stąd przy prawidłowym wniosku uważam te 3 dni za wystarczające do rozpatrzenia i załatwienia sprawy (7 dni to tylko jak wnioskujący musi coś uzupełnić - a i tak to skonstruowałem tak by mógł uzupełnić, a nie z klucza mu uwalać wniosek), a jak nie to w kolejne 3 dni załatwi to Marszałek Parlamentu. W przeciwieństwie do ostatnich prezydentur, akurat chyba z Parlamentem to problemów nie mamy.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.

Wiadomości w tym wątku
Projekt zmiany ustawy o zrzeszeniach. - przez Ronon Dex - 07.08.2016, 11:35:16

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości