08.08.2016, 20:45:59
(08.08.2016, 14:06:55)Konstanty Jerzy Michalski link napisał(a):Podobnie jak w przypadku Severino, nie było mnie jakiś czas w Bialenii, a wniosek miałem. Dokładniej o założenie wolnego miasta na terenie Anatolii i ogółem, o kolonizację Anatolii przez wolne miasta.
Według mnie, system wolnych miast miałby wyglądać w taki mianowicie sposób. Lew Wolnogradu, z racji swej zwierzchnej roli nad Rzeszą powinien mieć powinność wydawania zadań do wykonania wolnym miastom. W zamian za wykonywanie zadania, wolne miasta zyskiwałyby terytorium. Zadanie może polegać na zwiększeniu liczby ludności, napisaniu opisów, stworzeniu instytucji kulturalnej, festiwalu, ogółem - cokolwiek.
Jakie terytoria przyznawałby Lew Wolnogradu, to jest kwestia dyskusyjna, jeśli chodzi o ich wielkość i jakość. Odnośnie wielkości i jakości, możnaby stworzyć mapę gruntów rolnych i lasów w Republice Bialeńskiej oraz ich jakości. W takim wypadku, za wykonanie trudniejszych zadań naturalnie otrzymywałoby się lepsze grunty. Miałoby to sens narracyjny, bo raczej nie wiem jak inaczej to uwzględnić w gospodarkę. Może stworzenie rankingu miast na podstawie jakości ich gruntów? Jest wiele możliwości.
Bądź co bądź, składam wniosek o założenie Wolnego Miasta Kommonii na tychże terenach: http://screenshot.sh/m9fycH0BqZ5br
Ciekawe, ciekawe... A jakby pod to podłączyć lenna leżące na Anatolii? :
-Pijesz? -Nie. -Palisz? -Tylko heretyków.