10.08.2016, 15:13:30
Cytat:Wasza Carska Mość, w ten sposób rozmawiać nie można. Równie dobrze możemy powiedzieć, że WCM jest Hasselandczykiem, a ja Bialeńczykiem. Też na pewno nie jesteśmy Brodryjczykami? Wolałbym, żeby nasza narodowa debata nie przebiegała w ten sposób, o to tylko pogłębi nienawiść.
Bardziej chodziło mi o to, iż ci "wędrowcy" są mocno niestabilni i co chwila zmieniają miejsce swego przebywania. My działamy w ramach Państw Stowarzyszonych i wiemy, co chcemy i dla kogo działamy. Jestem tego pewien, że jeżeli powstanie demokratyczna Brodria, to po jakimś czasie aktywności, "wędrowcy" sobie pójdą, a my zostaniemy z nadmiernie rozbudowanym, posiadającym słabe prawo i niedziałającym państwem.
Cytat:Republikanie mają z WCM nie podejmować rozmów? Może to WCM nie zasługuje na ich uwagę? Bo ich jest więcej, w każdej chwili mogą pójść na całość i zostanie WCM sam w tym kraju. To dobra wola Prezydenta Bagrata, że dotychczas chce doprowadzić do rozmów i zachować jedność Brodrii, proszę mieć to na uwadze. Ja staram się powstrzymać republikanów przed radykalnymi działaniami, ale jeśli WCM w dalszym ciągu nie będzie wyrażał chęci dyskusji, to przestanę to robić.
W środowisku "republikanów" znajduje się tylko jedna osoba, która posiada obywatelstwo brodryjskie. Jeżeli do tego środowiska zaliczymy także Waszą Książęcą Mość, to będą wtedy dwie osoby. Reszta obywatelstwa słusznie nie posiada (są to dwie osoby), bo w Brodrii nie była aktywna od kilku miesięcy.
Proszę zatem nie mówić, iż "republikanów" jest więcej. Jest to kłamstwo. Proszę także pamiętać, iż to nie ja postanowiłem zrobić bunt i to nie ja podzieliłem Brodrię.
Ja mogę zgodzić się na wiec, jeżeli buntownicy przestaną destabilizować Carstwo i przeproszą za swe czyny.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej