10.08.2016, 18:32:27
Być może system polityczny i prawny zostały w Carstwie Brodryjskim źle zbudowane i nie mogą w tej chwili zapewniać mieszkańcom i obywatelom spokoju oraz gwarantować wolność oraz możliwość wpływania na decyzje najwyższych władz państwowych. Problem z Brodrią pojawił się właściwie wtedy, gdy na forum Bialenii zaczęły się toczyć dyskusje o celowości zaangażowania Brodrii w kolejną umowę stowarzyszeniową, gdyby takowa powstała. Pucz wojskowy i secesja nie są dobrymi rozwiązaniami - są ostatecznymi rozwiązaniami. Trudno mi określić, bo nie byłem i nie jestem Brodryjczykiem, czy były to faktycznie ostateczności. Nie zważając na te wszystkie sprawy, przedstawiciele obu zwaśnionych stron powinni jak najszybciej usiąść do stołu i ustalić, co dalej. Republika Brodryjska powinna jasno zadeklarować, jakie ma cele i jakie zmiany jej członkowie chcieliby wprowadzić w Carstwie, zaś od Cara Iwana wymagałoby się więcej woli rozmowy, kompromisu i woli wprowadzenia istotnych zmian, zaproponowanych przez republikanów, jeśli będą one zgodne z brodryjską racją stanu.
Frederick Martin Hufflepuff
______________________________polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj