Czy potrzebne jest dzielenie obywatelstwa?
(13.08.2016, 08:02:27)Albert von Metzer link napisał(a):A co w wypadku, gdyby w okresie wakacyjno-urlopowym, lub w wypadku innego święta przeważająca część Bialeńczyków nie miałaby przez kilka dni kontaktu z państwem, a ktoś zechciał złożyć obywatelstwo wtedy?

Wystarczyłby jeden podpis popierający, aby uzyskać obywatelstwo.

(13.08.2016, 08:21:47)Ronon Dex link napisał(a):Nie uważam tego za dobry pomysł... Przypominam, że obecnie obywatelstwo traci się po 30 dnia braku logowania (a nie braku pisanie postów) i to w przypadku gdy taka osoba nie uprzedzi o nieobecności.

A to ja wiem, że odbiera się obywatelstwo po 30 dniach nielogowania się na forum.
Po prostu zauważyłem, że po odebraniu obywatelstwa między 30 dniem, a 60 znaczna część osób wraca do aktywności. Na żadne tam rankingi nie patrzę.

(13.08.2016, 08:21:47)Ronon Dex link napisał(a):Ten punkt będzie nieco trudny do realizacji w przypadku nieco większej ilości obywateli... Kto będzie sprawdzał jak długo kto ma obywatelstwo i ile to będzie trwało? Wymusza to jednocześnie głosowanie postem, a nie za pomocą funkcji ankieta, gdzie tylko osoby z najwyższymi uprawnieniami mogą zobaczyć kto i jak głosował... chyba... bo nigdy takich uprawnień nie miałem.

Będzie przecież ewidencja, w którym będą spisane okresy posiadania obywatelstwa Republiki Bialeńskiej.
Co do poglądu, kto na co głosował w ankiecie, to skrypt forum tego uniemożliwia.
Żeby sprawdzić głosy, trzeba wejść do bazy danych, odszukać 3 tabele, spisać ID ankiety, potem ID opcji w ankiecie, a dopiero potem można sprawdzać numerki. Ogólnie wygodne to nie jest.

(13.08.2016, 08:21:47)Ronon Dex link napisał(a):Dalej uważam, że lepszym byłby prosty egzamin z wiedzy o RB (wzorem dawnej La Palmy) niż jakaś "szkoła". Ale to akurat nie tyczy się samego pomysł Hewreta, a raczej pomysłu w temacie szkolnictwa.

No właśnie, zgodnie z założeniami ustawy o PSP, żeby uzyskać wykształcenie podstawowe trzeba zdać egzamin. Program edukacji i egzamin mają być właśnie z wiedzy o Republice Bialeńskiej - teoretycznej i praktycznej.
(13.08.2016, 08:21:47)Ronon Dex link napisał(a):Tak tylko z ciekawości dlaczego "42", a nie 40 czy 50? Z czegoś to wynika?

Jest to wpierw okres 30 dni na uzyskanie wykształcenia podstawowego. Aczkolwiek sam nie jestem przekonany do tak długiego okresu nabywania biernego prawa wyborczego. Oczywiście zasada ta dotyczy tylko nowych osób.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości