Wiec ludowy w Broskwie
(20.08.2016, 01:01:46)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):Cieszę się, iż WCM postanowiła powrócić do Brodrii. Niestety smuci mnie to, iż niektóre środowiska opowiadały się, bądź opowiadają się wciąż za potrzebą przeprowadzenia zmian ustrojowych w Brodrii. Ich propozycje są często irracjonalne. Odnoszę także wrażenie, iż zaproponowane zmiany są zbędne i nie poprawią stanu naszej Ojczyzny. Szanowni, odkąd zostałem Carem, ogólna sytuacja w Brodrii zaczęła się poprawiać. Pragnę zauważyć, iż liczba osób aktywnie zaangażowanych w Carstwo się zwiększyła. Z jakiegoś powodu ludzie zaczęli przybywać do kraju, w którym panuje samodzierżawie. Czemu zatem mamy wprowadzać elekcje i kadencyjność Cara? Przecież te pomysły przeczą idei monarchii absolutnej i samodzierżawia. Uderzają bezpośrednio w panujący ustrój i czynią z władcy kolejnego, wybieralnego polityka.

@Edit: Korzystając z okazji, zachęcam WCM do złożenia wniosku o przywrócenie obywatelstwa brodryjskiego.

Wasza Wysokość, proszę broń Boże, nie odbierać moich pomysłów jako atak w Waszą stronę...

Chodzi tylko o rozwój aktywności w Brodrii. Rozumiem, że pewne reformy być może wysunęłam za wcześnie.
W takim razie, chcę zapytać WCM, co sądzi na takie rozwiązanie: władza cara byłaby taka jak dotychczas absolutna, poza jednym wyjątkiem. Otóż, proponuję, powołanie Rady Domu Panującego, która wystawiałaby aprobatę lub dezaprobatę wobec carskich adopcji do Rodu. W skrócie, oznaczałoby to tyle, że następca każdego cara musiałby wpierw zdobyć akceptację carskiej rodziny.

Wiadomości w tym wątku
Wiec ludowy w Broskwie - przez AndrzejSwarzewski - 16.08.2016, 13:08:55

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości