28.08.2016, 22:01:25
Cytat:uważam, iż mógłby zająć się czymś innym, chociażby rozwojem swych posiadłości w Najjaśniejszym Carstwie Brodryjskim.Wiesz, ja może i bym chciał zająć się samorządami, od dawna jakieś tam plany mam, nawet próby, ale zawsze są z tym jakieś problemy. Raz, że tworzone są problemy i jakoś nie mam w związku z tym motywacji do produkowania się i pisania czegoś, czego nikt nie przeczyta. A dwa, że jakoś ciężko mi się zmobilizować do takiej działalności, która nie jest aż tak potrzebna (przynajmniej w moim odczuciu). Właściwie od początku mojej działalności mikronacyjnej, tj. od prawie już 6 lat (18 września będzie kolejna rocznica) zawsze ciągnęło mnie do władz centralnych, daje mi to zdecydowanie większą motywację.
Cytat:Osobiście bym widział Andrzeja Swarzewskiego, ale ten nie jest pewny, czy zgłosi swoją kandydaturę.Miałem taki zamiar, serio, bardzo chciałem. Ale:
1) Widzę, że jednak nie mam poparcia, patrząc po fatalnym wyniku w wyborach parlamentarnych.
2) Jakoś nie mam czasu i nie ciągnie mnie już aż tak do mikronacji. Lubię Bialenię, jestem dumny z tego, że udało nam się wspólnie stworzyć taki piękny i duży kraj. No nie wiem, może na jesień będę miał paradoksalnie więcej czasu.

3) Słyszałem, że ma startować Ronon, a on byłby lepszy ode mnie.
N.N