30.08.2016, 19:08:23
(30.08.2016, 18:23:08)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Czy świadek wiedziała, że popełnia wykroczenie w myśl Kodeksu Porządkowego? Czy oskarżony zwracał na to uwagę?
Nie wiedziałam, że popełniam wykroczenie. Maciej Kamiński nie poinformował mnie o tym. Dostałam taką informację od mojego ówczesnego małżonka Andrzeja Swarzewskiego, że istnieją spekulacje, iż z powodu błędów ortograficznych, które popełniłam oskarżony to jest funkcjonariusz Kamiński chce mnie pozbawić życia. Nie brałam jednak tych doniesień na serio, gdyż było dla mnie niewyobrażalnym zabić Prezydenta, wybranego w demokratycznych wyborach, za coś takiego.
Oskarżony po kilku (lub kilkunastu) tygodniach na moją prośbę wyjawił, że faktycznie powodem był jakiś błąd ortograficzny, chociaż dowodów mi nie pokazał, a ja chciałam się odwołać od tego samosądu, gdyż zauważyłam, że oskarżony nie rozróżnia błędów ortograficznych od interpunkcyjnych.
Podsumowując, wszyscy wiemy, że ortografia była tylko casus belli, tak naprawdę chodziło o pozbycie się mnie ze stanowiska Prezydenta.