04.09.2016, 19:40:40
(04.09.2016, 18:59:57)RCA link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=575.msg58363#msg58363 date=1473004517]To znaczy co? W jaki sposób różnią się nasze światopoglądy? To określenie jest tak enigmatyczne, że chętnie o nim porozmawiam!
Tak, sfera światopoglądowa.
[/quote]
Miałem na myśli przede wszystkim stosunek obywateli do głowy państwa - w Sarmacji powszechny sprzeciw wobec władcy jest możliwy tylko w wypadku, gdy nie obsadza stanowisk/nie nadaje honorów (a niedawna próba pociągnięcia go do odpowiedzialności to skończyła się czymś, co dla mnie wyglądało jak cyrk), a w Bialenii do niedawna za dwukrotny brak przecinka prezydent mógł skończyć w dowolnym momencie z ołowiem w głowie (i raz nawet skończył) i tylko pojedyncze jednostki otwarcie uważały to za złe rozwiązanie.
Jedyną zbieżnością na tym polu jest chyba tylko zwyczaj zwracania się do takowych po imieniu co najmniej w pewnych sytuacjach... Chociaż nie wiem, czy w KaEsach on jeszcze obowiązuje, nie śledzę.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.