05.09.2016, 20:17:49
Wielce Szanowni Koledzy,
Na początku chciałbym przypomnieć wszystkim fragment naszego statutu:
Jako, że mamy nowy Kongres, wielu nowych członków pora przeprowadzić ponowne wybory do zarządu partii. Jako Lider partii mam możliwość powołania jednej osoby do zarządu własną decyzją. Chcę, aby stało to się jednak już po wyborze dwóch osób przez Kongres.
Oto terminarz i plan wyborów:
Na początku, chciałbym spytać, czy ktoś zgłasza jakiekolwiek zastrzeżenia do mojego planu? Jeśli nie to zapraszam do zgłszania się i prezentacji programów/CV.
Na początku chciałbym przypomnieć wszystkim fragment naszego statutu:
Cytat:§ 8.
a) Zarząd Wspólnoty, liczący do trzech osób, wspomaga Lidera Wspólnoty w kierowaniu Wspólnotą i pełni funkcje sądu partyjnego.
b) Lider powołuje jednego członka Zarządu, zaś Kongres wybiera do dwóch członków Zarządu.
c) Zarząd określa bieżące działania programowe, a także tworzy listy wyborcze.
d) Za działanie sprzeczne z programem i statutem Wspólnoty, Zarząd może ukarać członka upomnieniem, a przy poważnym naruszeniu programu i statutu, powodującym znaczące szkody dla Wspólnoty - usunąć członka ze Wspólnoty.
e) Zarzad może wprowadzić dyscyplinę w przypadku ważnych głosowań w parlamentach lub ciałach samorządowych, decydując o tym zwykłą większością głosów.
Jako, że mamy nowy Kongres, wielu nowych członków pora przeprowadzić ponowne wybory do zarządu partii. Jako Lider partii mam możliwość powołania jednej osoby do zarządu własną decyzją. Chcę, aby stało to się jednak już po wyborze dwóch osób przez Kongres.
Oto terminarz i plan wyborów:
Cytat:Wybory do Zarządu Wspólnoty Rozwoju - VII Kongres
05.09 - 08.09 - zgłaszanie kandydatur, prezentacja programów i prowadzenie kampanii przez kandydatów.
09.09 - 10.09 - głosowanie członków Kongresu.
11.09 - ogłoszenie wyników, wybranie członka Zarządu przez Lidera.
Na początku, chciałbym spytać, czy ktoś zgłasza jakiekolwiek zastrzeżenia do mojego planu? Jeśli nie to zapraszam do zgłszania się i prezentacji programów/CV.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.