13.09.2016, 10:34:00
Zgadzam się z Eddardem... Stan początkowy kont obywateli powinien uwzględnić staż oraz może też pełnione funkcje, które zwiększałyby majątek osobisty (gdyby system istniał wcześniej). Podobnie z firmami... Należało by uwzględnić wcześniejsze działania narracyjne danej firmy i na tej podstawie przyznać pewien kapitał początkowy, podobnie z instytucjami państwa.
Swego czasu gdy ruszał system gospodarczy w RB to wyraźnie na niektórych przedsiębiorstwach odbił się brak takiego kapitału - nie mogły ruszyć i dawać zarabiać innym bo nie miały za co... Jak pamiętam problemem była budowa lotnisk na Anatolii, przedsiębiorstwo BPL nie miało kasy i stąd nieco na siłę udział RAT w budowie jednego z nich, a także prywatna moja pożyczka (nigdy nie spłacona zresztą... bo i tak na to liczyłem), by BPL mogły działać.
Firmy, przedsiębiorstwa i instytucje muszą mieć kapitał na start - inaczej to nie zafunkcjonuje.
Swego czasu gdy ruszał system gospodarczy w RB to wyraźnie na niektórych przedsiębiorstwach odbił się brak takiego kapitału - nie mogły ruszyć i dawać zarabiać innym bo nie miały za co... Jak pamiętam problemem była budowa lotnisk na Anatolii, przedsiębiorstwo BPL nie miało kasy i stąd nieco na siłę udział RAT w budowie jednego z nich, a także prywatna moja pożyczka (nigdy nie spłacona zresztą... bo i tak na to liczyłem), by BPL mogły działać.
Firmy, przedsiębiorstwa i instytucje muszą mieć kapitał na start - inaczej to nie zafunkcjonuje.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.