Debata - Gospodarka KH.
(13.09.2016, 08:32:11)Kaspian Morsis link napisał(a):Dlaczego reset kont? Dlaczego wszyscy mają zaczynać od zera? Ktoś zarobił te pieniądze i nie ma powody by państwo je odbierało. Do podjęcia tych wszystkich działań według mnie potrzebna jest formalna decyzja w formie ustawy.

Rozmawiamy w dalszym ciągu o niczym.

1. Skąd biorą się pieniądze na pensje? Nie wyobrażam sobie by z nieba spadały.
2. Po co komu te pieniądze skoro nie można z nimi nic robić? Trzeba wymyślić wartościowe rzeczy które można kupić nim zaczniemy mówić o tym kto ile zarabia. Uważam że bardzo dobrym pomysłem jest to by podzielić KH na działki i je sprzedawać do tego mój pomysł z opłatami administracyjnymi i już coś mamy.
3. Jeśli chodzi o pieniądze to byłbym za tym by raz w tygodniu publikować raport o tym ile pieniędzy przybyło.

Bardzo dobre pytania! Szczególnie pytanie nr 2! Zanim wyznaczymy wynagrodzenie to musimy na coś wdawać pieniądze - gdym był programistą a tak mam tylko wizję.... Chodzi o to, że Król nadaje nam Ziemie Lenną w jakieś jednostce miary/ lub nazwa nie wiem Wieś Lenna. I w takiej Wsi Lennej/Ziemi Lennej produkuje się np zboże w drugiej drewno albo jak ktoś będzie miał ich kilak będzie mógł sobie wybrać ile Wzi/Ziemi co produkuje. I takie rzeczy można sprzedawać do głownych miast Hasselandu. W innym mieście inan cena oczywiście zmienan co jakis czas, żeby zasiedlić wszystkie miasta. Po wtóre można rozbudować za zarobione pieniądze te Wsie/Zimiee w sensie takim, że można oprócz zboża robić mąkę i też tylko że za drożej ją sprzedać do miasta danego, oprócz drewna można rozbudować tartak i deski sprzedawać i tak im ktoś bardozej aktywny czy coś to pasek rośnięcia zboża/drzew rośnie szybciej itd. No i oczywiście od tego wszystkiego podatek... Ale to tylko wizja nie umiem jej wcielić w życie Tongue bo nie jestem programistą

I wtedy jak będzie podatek od sprzedaży od produkcji itd to się pieniądze znajdą w Skarbcu... Podatek od dochodów można wprowadzić itd
[Obrazek: VQdInlr.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata - Gospodarka KH. - przez Eddard Noqtern - 12.09.2016, 19:28:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości