Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji
Cytat:Jednak coś musi być nie tak, jeśli te większe mikronacje nie chcą prowadzić z Nami rozmów. Jednak niektóre mikronacje bez większego problemu nawiązują kontakty z takimi mikronacjami jak ZSKHiW, Aryun czy też do czasu SRS albo SiB. W czym tkwi problem lub czyja to jest wina?
Wina zapewne moja i mojego nazwiska. I gdyby było to na korzyść Bialenii to jak najbardziej mógłbym odejść z urzędu oraz odsunąć się w cień. Nie miałbym z tym żadnego problemu, po pięciu kadencjach nieprzerwanych rządów. Jednakże w mojej opinii nie byłoby to na korzyść Bialenii. Nie mówię tego, żeby się wywyższać, bo doskonale wiem, że nie jestem idealny i moje rządy też nie są idealne. Ale jednak stabilność moich rządów sprawia, że Bialenia istnieje od pół roku, co na Nordacie jest całkiem niezłym wynikiem. Napisałem 1/3 wszystkich postów, większość ustaw, rozpocząłem chyba większość debat. Pewnie, że mógłbym odsunąć się w cień. Ale wówczas wcale nie jest pewne, że zyskamy uznanie areny międzynarodowej, ale za to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że rozsypiemy się wewnętrznie. W Dżamahiriji było przerabiane odsuwanie mnie od władzy. To wydarzenie rozpoczęło monarchię i rozpad państwa, który trwał jedynie kilka tygodni.

Gdyby pojawił się ktoś, kto rzeczywiście mógłby (tj. potrafiłby i miał na to naprawdę dużo czasu) i chciałby mnie zastąpić, stanąć na czele Bialenii, to oczywiście z wielką radością przekazałbym tej osobie poparcie. Jednak obecnie nie ma takiej osoby.
Można mnie nie lubić, ale nie można powiedzieć, że w obecnej sytuacji dobrze dla Bialenii byłoby, gdyby mnie nie było.

Chyba, że jest pan Ataman chętny na zastąpienie mnie? Na spędzanie codziennie (a nie, gdy akurat sytuacja wewnętrzna jest sprzyjająca i ma się chęć) długiego czasu na forum i pilnowanie, żeby komuś nie odbiło i żeby wszystko dobrze szło.
Nie jeden kraj uznawany przez wszystkie znaczniejsze mikronacji upadł po krótkim okresie, bez zrobienia czegokolwiek znaczącego wewnątrz. I co państwa te miały z tego międzynarodowego uznania i poparcia?
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości