21.09.2016, 22:51:45
Cytat:Bardzo podoba mi się, jak przygotowałeś swoją kampanię. Cieszy mnie, że nowy Prezydent RB wyłoniony zostanie spośród co najmniej trzech bardzo poważnych kandydatów.Również się cieszę i liczę na jakąś ciekawą debatę!
Może ją poprowadzisz? Cytat:Zaciekawiła mnie propozycja Pierwszego Ministra. Czy nie uważasz, że byłoby to niepotrzebnym zmienianiem Konstytucji? Przyjęta niedawno poprawka upoważnia Prezydenta do nadania Wiceprezydentowi dodatkowych obowiązków. Nie sądzisz, że rozporządzenie nakładające na niego przywilej przewodniczenia Rządowi byłoby wystarczające?Nie chcę zmieniać Konstytucji. Powołam Pierwszego Ministra jako członka Rządu, jednakże w skład jego kompetencji wpiszę kontrolę nad pozostałymi ministrami.
A co do Wiceprezydenta to mam zupełnie inne plany.
Podoba mi się trizondalski system dwóch prezydentów i chciałbym, aby mój zastępca był aktywny i obecny w życiu politycznymCytat:Mam tylko pytanie co do ostatnich zmian. Kto rozpowiada tajowe plotki? Nigdy się z nimi nie spotkałem, do tej pory...Ja się niestety spotkałem. Ale nie jestem mściwy, nie będę wypominał autorowi.
N.N