30.04.2014, 21:38:03
Cytat:Ja wolałbym, aby rozliczenia przebiegały natychmiast, ale to nieżyciowe. 3 dni to chyba odpowiednia propozycja.Dlatego te 3 dni - w końcu wszyscy mamy życie w realu, może być różnie, potrzebny jest jakiś margines na to, że ktoś nie ma czasu, możliwości wejść na Forum, w tym czasie dostanie przelew od innej firmy.
Cytat:Proponuję pierwszy dzień miesiąca, jak ustalone jest dla poboru podatków i wypłaty wynagrodzeń.OK - a podatki ze stanu konta proponuję obliczać na ostatni dzień miesiąca.
Cytat:Na bieżąco - bo jak zapomną, to będzie problem (zwłaszcza jak prezesa BIW akurat nie będzie na forum).OK - jestem za.
Cytat:W Brodrii jest to bardzo czytelne. Wg mnie to dobra propozycja.I ten system proponowałbym i u nas czyli odrębny dział na firmę wraz uprawnieniami moda dla właściciela/zarządzającego.
Przy czym należy do przepisów o płatnościach dodać info, że każda firma ma mieć odrębny temat "Księgowość", gdzie należy umieszczać wszystkie transakcje finansowe, niezależnie od tego czy kwestie finansowe są poruszane w innych tematach firmy.
Cytat:Mógłbym się czymś zająć, ale jestem w tym momencie jedynym chętnym do kierowania BIW - a już przy moich obecnych zajęciach narastają kontrowersje. A teraz wyobraźmy sobie, że prezes BIW kieruje jakąś ważną firmą - chyba nietrudno mówić, ile problemów od samych przypuszczeń różnych osób mogłoby "zaistnieć" (cudzysłów celowy).Nawet nie myślałem o jakiś kontrowersjach (w realu może, w wirtualu raczej chyba nie) - ale jako Prezes BIW będziesz miał co robić przy tych wszystkich operacjach - w końcu ktoś to musi kontrolować, ewentualnie pomóc (przynajmniej na początku) czy zdyscyplinować. Będziesz miał co robić.
Cytat:Najchętniej zobaczyłbym decyzję Premiera o obsadzie BIW - bo czekamy na nią i czekamy... Wiecznie być p.o. nie mogę.I czas najwyższy, w końcu musisz przygotować przepisy o tych płatnościach...
Niniejszym zwracam się do Pana Prezydenta o powołanie Lehrabiego na stanowisku Prezesa BIW na stałe.
Nie ma co szukać, skoro w zasadzie jest tylko jeden chętny, a i jest osoba, która się dot tego nadaje. To wreszcie ma zacząć funkcjonować.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.