Eddard Noqtern na Prezydenta RB - program
(27.09.2016, 16:04:51)Eddard Noqtern link napisał(a):Praktyka jest taka, że Andzrzej dopuścił się czynu niegodnego, czyli przechwytywania prywatnej dyskusji partyjnej, która była tylko dyskusją, a nie decyzjami! Wielokrotnie zdażało się, że Prezydent oferował stanowiska przed wyborami - robił tak chociażby Markus Wettin.
Markusa również za to publicznie skrytykowałem, chociaż miałem z nim duuużo bliższe kontakty niż z Tobą kiedykolwiek. Wówczas nie startowałem na prezydenta, więc nie była to część mojej kampanii. Chodzi o zasady. A zasadą jest, że wygrać powinno się dzięki dobremu programowi, a nie ustalaniu "jak na mnie zagłosujesz, to cię powołam do rządu". To, wbrew tłumaczeniem WR, nie jest koalicja. Po to wprowadziliśmy wybory powszechne, aby każdy wybrał najlepszego kandydata zgodnie ze swoim sumieniem. Kupowanie głosów nie jest prawnie zakazane, ale zakazana nie jest też krytyka niemoralnej polityki, więc będziemy z Fiodorem prowadzić ją do woli.

Gdyby doświadczony członek WR dla którego liczą się zasady nie poinformował mnie o tym, to sprawa nigdy nie wyszłaby na światło dzienne. Na szczęście, społeczeństwo się o tym dowiedziało i przy urnie wyborczej wyciągnie konsekwencje.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości