29.09.2016, 09:34:29
(28.09.2016, 21:52:05)Bajtuś link napisał(a):Wiem, że to państwo wirtualne, ale działa w ramach forum, które działa na standardowym skrypcie (zarządzanym przez osobę, która sie na tym zna) -> więc gdzie tu miejsce na informatyka ?? Pisanie oddzielnych skryptów działających obok forum mija się z celem czego wielkim przykładem jest e-gospodarka i v-mundial (zero zainteresowania) a napisanie dla samej satysfakcji napisania to fajne na początku, potem przychodzi zniechęcenie i cała radość tworzenia idzie sie bujać. Więc zamiast bawić się w pisanie skryptu dla v-państwa lepiej popisać dla firm, które za to dużo zapłacą a i satysfakcja większa, bo to czemuś służy, a nie jest sobie a muzom.
Próbowałem zachęcić towarzystwo do zabawy w gospodarkę, ale zainteresowania brak, pomocy brak więc i zapał minął. Dzisiaj już podchodzę do tematu na chłodno... co jest zostało, ale żeby coś nowego tworzyć , rozwijać .... przeszło minęło. A polityka mnie nie rajcuje ... za dużo w życiu przeszedłem i obecnie mam jej serdecznie dosyć. Jedynie co sprawdzam to czy jeszcze jesteśmy w realowej Polsce czy może już w innym kraju i czy emerytura wpływa na czas.
Reasumując -> informatyk w RB nie jest potrzebny czy za pieniądze czy za friko.
Raz piszesz, że ogarniesz się po rozpoczęciu roku szkolnego raz, że sprawdzasz czy emerytura na czas wpływa
Do emerytury szkoły nie zdołałeś zrobić? 
Rozmawiamy tu o rozwijaniu mikronacji nie o staniu w miejscy. Kto z zewnątrz nie znający wcześniej tej zabawy przyjdzie pisać w większości bezsensowne posty na forum - nikt i dlatego potrzeba zmienić model działalności. Trzeba zacząć coś oferować a nie liczyć na przybysza i czekać aż on zrobi ofertę za nas. Trzeba innowacji nowego podejścia do starej dobrej i fajnej niegdyś zabawy.
Każda decyzja rządu wymaga informatyka bo ktoś to musi wprowadzać w życie a rządzący nie potrafią. Informatyk na pewno potrafiłby zrobić gospodarkę bez potrzeby rejestracji na innych stronach. Ba takie pierdoły to ja bym zrobił
I wtedy byłoby wszystko spójne bez potrzeby przechodzenia z polityki do gospodarki. Tego brakuje. Gospodarka i polityka muszą od siebie zależeć i tego brakuje. Wtedy jest zabawa.
Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.
/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis
/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis