06.10.2016, 21:26:08
(06.10.2016, 21:18:00)Bajtuś link napisał(a): Panowie mnie potrzeba konkretów a nie abstrakcji. A wydatki ... można wprowadzić np. system kar pieniężnych za ....
A to coby system był zintegrowany z forum to .... ja nie chce grzebać w skryptach forumowych, bo może wyjść "mały" zonk. Nie bedzie gospodarki a i forum padnie i trzeba będzie go stawiać od nowa. Nie lubię poprawiać cudzego softu... szybciej napisze się swój niż zastanawiać się jak autor rozwiązał problem i gdzie moje trzy grosze wstawię. Podstawowa zasada w informatyce -> jak zrobisz jedną poprawkę naprawiającą błąd przy okazji popsujesz to co do tej pory działało poprawnie (załatasz jedną dziurę, a przy okazji zrobisz parę dodatkowych -> patrz walka mikroshita z windą).
Jest Pan jedynym programistą jakiego znam który pracuje na konkretach a nie abstrakcji. Wrzuć pan do swoich skryptów na początku i końcu zmienne sesyjne ze skryptu forum i już gotowe między nimi rób se pan co chcesz nic się nie zepsuje. A mu prości użytkownicy gospodarki nie będziemy się logować w 100 miejscach. I tylko o to chodzi.
PS Nie zgrywaj pan informatyka
Uczysz się dopiero.(06.10.2016, 21:20:27)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Kaspian Morsis link=topic=6736.msg60820#msg60820 date=1475781061]Bez "Pana" poproszę.
Co Pan gadasz Jeśli ktoś napisze coś wartościowego to to nie jest spam a wtedy ten ktosiek w tym konkretnym przypadku nie jest spamerem. Co Pan rozumie przez kółka towarzyskie bo nie ogarniam.
Przez "kółeczka towarzyskie" rozumiem, że skończy się to tym, iż zarabiać na siebie będzie się popularnością/układami wśród tych, którzy oceniają posty, a nie jakimikolwiek konkretnymi działaniami. A chyba wszyscy się zgodzimy, że od gospodarki oczekujemy... działań?
[/quote]
Nie o ocenę każdego postu mi chodziło tylko o ocenę tych zgłoszonych przez społeczeństwo opcją "zgłoś". Od takiej oceny można by odwołać się do sądu. Kolesiostwa nigdy się nie wykorzeni.
Przejmuję władzę na terenie KH. Niebawem przedstawię struktury informatyczne nowych władz państwowych na tym terenie. Całą klasę polityczną skazuję na banicje ze skutkiem natychmiastowym.
/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis
/-/ Król Hasselandu Kaspian Morsis