09.10.2016, 15:48:20
Cytat:Według prawa Andrzej Prezydentem nie jest, ale usilnie nie może się z tym pogodzić i wykłóca się o to, że jednak nim jest.Ależ skąd. Przecież zapowiedziałem, że gdy Marszałek ogłosi opróżnienie urzędu, to tę decyzję zaakceptuję.
Cytat:Chcieliśmy załatwić to pokojowo orzeczeniem Sądu, ale dla Andrzeja nie było to dobre rozwiązanie. Pozostaje więc powtórzenie wyborów.A w jaki sposób orzeczenie Sądu miałoby załatwić sprawę?
Cytat:W związku z tym kieruję zapytanie - w jaki sposób Pan Prezydent proponuję rozwiązać obecnie zaistniałą sytuację?Nie mam żadnej koncepcji. Marszałek Parlamentu mógłby ewentualnie tę sprawę zignorować i nie opróżniać urzędu, ale nie wiem, czy jest to jakiekolwiek rozwiązanie.
Jestem przekonany, że gdyby tego błędu dopatrzono się chociażby miesiąc później, to dla świętego spokoju zignorowano by go.
Cytat:kwestionuje - uwaga, uwaga! - legalność wyboru kilku włodarzy kraju i kilkunastu Marszałków Parlamentu oraz legalność funkcjonowania ParlamentuAkurat koncepcję nielegalności tych kilku włodarzy i kilkunastu marszałków tylko przytoczyłem.
Na jakieś oskarżenia nie odnoszące się do tematu nie będę odpowiadał, bo mija się to z celem. W powtórzonych wyborach pewnie nie wystartuję.
N.N