Oświadczenie Lidera Wspólnoty Rozwoju ws. kryzysu prezydenckiego
(12.10.2016, 21:13:04)Eddard Noqtern link napisał(a): Nie rozumiem Twoich wypowiedzi Macieju. Teddy zgłosił nam tą sprawę i razem ustaliliśmy, że należy tak postąpić. To, że tak spisana jest ustawa jest winą również Twoją, bo głosowałeś (jak i całe BPD - 3 osoby) ZA jej przyjęciem. A błąd popełnił Prezydent. A ty nadal sądzisz, że to nasza wina, bo "znalezione śmieci trzeba wrzucić pod dywan"...
(12.10.2016, 21:15:19)Frederick Hufflepuff link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=6804.msg61328#msg61328 date=1476298111]
Gratulacje. Zimny, acz z czasem wybaczalny profesjonalizm pojedynczej osoby właśnie zmienił się w oczach opinii publicznej w świadomie zorganizowaną przez Wspólnotę Rozwoju działalność na szkodę państwa, i to z niskich pobudek osobistych i chęci prymitywnego odwetu. A ja głupi myślałem, że ta partia się cywilizuje.

Macieju, zrozumiałeś treść oświadczenia zupełnie odwrotnie od faktycznych intencji autora i osób podpisanych. Wspólnota Rozwoju, co należy podkreślić, popiera koncyliacyjne rozwiązanie sporu, przejście do normalnego funkcjonowania organów państwa i jest w stanie zrozumieć błąd, jaki popełnił Andrzej Swarzewski.
[/quote]
Kochani, znamy się już trochę czasu, nie traktujecie mnie proszę jak idioty. Nie dam sobie wcisnąć kitu, że chodzi tu o normalizację funkcjonowania organów państwowych, skoro to funkcjonowanie zostało zaburzone przez problem, jaki wygrzebała kolektywnie właśnie Wspólnota Rozwoju, otwarcie się do tego w powyższym oświadczeniu przyznając. Do tej pory uważałem zwyczajnie, że to Tadzio, z nadgorliwością świeżaka działając, wyszukał tę kwestię i całkowicie samodzielnie ją nagłośnił, zresztą szerokie spektrum prezentowanych w odpowiedzi na to przez członków WR poglądów dawało takie wrażenie. Za to spychanie winy na mnie i resztę betonu jest zwyczajnie żenujące. Prawo jest dobre (przynajmniej pod tym względem, o którym tak sobie od kilku dni rozprawiamy), jedynie jego egzekucja nastąpiła w sposób mechaniczny i bezrefleksyjny. Było to w sumie zrozumiałe - aż zarząd Wspólnoty nie wytrąbił triumfalnie, że to wszystko było od niemalże samego początku zorganizowane, i w dodatku, czego dowodzi ostatni akapit oświadczenia, z góry obliczone jako odwet przeciwko zwycięzcy wyborów, za ujawnienie wcześniej kilku średnio strawnych dla wyborców przecieków z partii.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: