16.10.2016, 16:13:08
No to wydaje mi się, że doszliśmy osobno do podobnych wniosków. Powinniśmy wyjść poza politykę i zacząć robić coś więcej. Ale nie dziw się Eddardzie, że ludziom nie chce się rozwijać regionów, pisać jakichś dłuższych opracowań (np. historii jakiejś miejscowości), czy raportów, skoro nikomu nie chce się tego czytać. Powodzeniem cieszą się "Wieści z zagranicy", może jeszcze jakieś ogólne wątki i flejmy (a jak są to flejmy parlamentarne, to nawet bardzo!). Jakieś narracyjne opowiadania, czy nawet debaty na konkretne tematy (np. o edukacji, gdzie kilka zdań napisał tylko Hewret) są pomijane.
Dlatego ja proponuję stworzyć nowe, profesjonalne i trudne do zmienienia prawo (wszystko ważne do konstytucji), zlikwidować parlament (władza ustawodawcza w ręce Zgromadzenia Ludowego), a może też przedłużyć kadencję prezydencką. Wówczas, jeśli ktoś będzie chciał działać w Bialenii, to będzie musiał zająć się czymś merytorycznym.
Dlatego ja proponuję stworzyć nowe, profesjonalne i trudne do zmienienia prawo (wszystko ważne do konstytucji), zlikwidować parlament (władza ustawodawcza w ręce Zgromadzenia Ludowego), a może też przedłużyć kadencję prezydencką. Wówczas, jeśli ktoś będzie chciał działać w Bialenii, to będzie musiał zająć się czymś merytorycznym.
N.N