23.10.2016, 16:52:13
(23.10.2016, 16:11:53)Hewret Faradobus link napisał(a): Grupa Bialeńczyków do niczego nie dąży.Może jednak warto dać szansę Brodrii? W przypadku zakażenia nie zawsze potrzebna jest amputacja, zdarza się że zastosowanie antybiotyku pomoże.
Tylko stwierdza fakty na podstawie tego, co widzi. Brodryjczycy się wykruszyli, Grutin woli tworzyć kolejne jojonacje, a pozostałe osoby związane z tą krainą zamieszkują sobie w Abachazji. Co jakiś czas Wasza Imperatorska Mość pojawi się w kuluarach, napisze kilka słów i na tym koniec. Może jednak warto by się zdecydować, gdzie działać? Czy w Brodrii czy w Abachazji?
(23.10.2016, 16:14:09)Hewret Faradobus link napisał(a): Chuje muje dzikie węże, prowadziłem takie rozmowy 3 razy. Nikt nie raczył odpisać na wiadomości. Praktycznie to był monolog.Chyba się nie zrozumieliśmy. Poprzez rozmowy mam na myśli oficjalne negocjacje władz odbywające się na zorganizowanym kongresie. Dotychczasowe "negocjacje" nad nową umową stowarzyszeniową kończyły się fiaskiem bo polegały na tym że ktoś wrzucił sobie w jakimś wątku swoją wizję układu i pytał innych o zdanie na jej temat, w odpowiedzi inny ktoś wrzucał odmienną propozycję, później jeszcze inny ktoś jeszcze inną propozycję wrzucił i skończyło się na tym że mieliśmy kilka propozycji układu, zero konkretów i bajzel. Nie tędy droga.
Cytat:Naprawdę nie rozumiem, dlaczego tak się burzysz, Mikołaju. Oczekujesz, że Bialenia będzie trzymała na siłę martwe państwo, którego władze nie mają nawet życzenia podjąć rozmów o nowym układzie? Odkąd się tu pojawiłem, prowadzone są "rozmowy" na temat nowelizacji traktatu. Skoro CB i KH wyraźnie je olewają, Bialenia musi sięgnąć po inne argumenty niż "porozmawiajmy".Ty jeszcze się mnie pytasz dlaczego ja się burzę? To jest takie trudne do zrozumienia że nie chcę abyś ty skazał moją v-ojczyznę na śmierć?
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis