24.10.2016, 16:19:48
Cytat:1. Ja osobiście nie widzę szczególnej potrzeby nowego układu. Trzeba doprecyzować obecny - i tyle. Ostatecznie, jakoś funkcjonujemy i nic złego się nie dzieje.Nierespektowanie wyroków, które przez obecny kształt układu są problematyczne, to nie jest coś, co nazwałbym "niczym złym". I przejściowe zasady dotyczące wyroków sądowych nie rozwiążą tej kwestii.
Cytat:2. Po głębokim namyśle muszę stwierdzić, że stowarzyszenie bardziej opłaca się Bialenii niż Hasselandowi (o Brodrii nie będę mówić). Bo co prawda Hasseland zyskał sprawnie funkcjonujące forum (ale własne wcale nie było takie złe), ale liczył przede wszystkim na nowych obywateli. Bialeńczycy w Hasselandzie zaangażowali się w bardzo ograniczonym zakresie, nowych mieszkańców przybyło niewielu (ale w ogóle nowych, także do Bialenii, dociera b. niewielu). Natomiast Hasselandczycy zaangażowali się w Bialenii i to Bialenia tak naprawdę zyskała kilka aktywnych osób i większy ruch na forum. I ja tu sobie czytam wypowiedzi ob. Swirydiuka, biadolącego, że Bialenia ma kłopoty z powodu stowarzyszenia. Ciekawe, jak by wyglądała ta złota bialeńska wolność w razie zakończenia stowarzyszenia?Aha, czyli Kamil, Kuceł, Hewret, Andrzej i Ronon (pewnie i tak kogoś pominąłem) palcem nie kiwnęli w KH. Że nie wspomnę o ściągniętych do Hasselandu siłą grupy Grzesiu Zagrobelnym czy Kaspianie Morsisie. Swoją drogą, ten drugi wypisuje to samo, co Fiodor (tylko z deka innym tonem) i nikt "ze strony bialeńskiej" na niego co chwila nie marudzi.
Cytat:3. Jeśli Bialenia zechce wypowiedzieć układ, to jak rozumiem, o ile wykaże chęć zawarcia nowego, to zaproponuje Hasselandowi i Brodrii rozmowy i przedstawi własne propozycje. Ja, choć jestem obywatelem Bialenii, nie będę przecież współtworzyć propozycji bialeńskiej, bo musiałbym mieć rozdwojenie jaźni. Oczywiście, decyzji jeszcze nie ma, ale podkreślam, że cała odpowiedzialność za przyszłość współpracy Bialenia - Hasseland i Brodria spadnie na stronę bialeńską.A tu Iwan wystarczająco dużo już powiedział.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.