25.10.2016, 22:40:14
(25.10.2016, 22:03:37)Kristian Arped link napisał(a): Uwierzcie mi, umrzecie po 2-3 miesiącach; może trochę dłużej - wiem z autopsji.
Takie postawienie sytuacji jest po prostu dla mnie śmieszne. Ale ponieważ, Krystianie, nie jesteś pierwszą osobą która je przytacza, chciałbym na nie odpowiedzieć. W mojej opinii - nie - Hasseland nie upadnie przez pierwsze 2-3 miesiące samodzielności. Nie upadłby też po pierwszych 2-3 latach. Hasseland istnieje już lat 15 co czyni go drugą najstarszą mikronacją i nawet jeśli mielibyśmy trwać w zaplutym kryzysie, gdzie tylko 2-3 osoby by się udzielały - działoby się tak. Dlaczego? Bo mamy bazę - kilka osób tak zżytych z Królestwem, że nie odeszli by z niego za żadne skarby. A jeśliby odeszli, szybko by wrócili. I może jest ona mniejsza niż w Bialenii, to na pewno nie mniej trwalsza. A potencjał, który się w tych osobach jest na tyle duży, że wiele osób zarzuca nam "kontrolę i przejęcie wpływów w Bialenii".
Co do korzyści płynących ze stowarzyszenia, muszę zgodzić się z Jego Królewską Mością - znacznie większe czerpie Republika, gdyż więcej aktywności wnieśli Hasselandczycy do Bialenii, znacznie więcej. Ale tutaj nie chcę się libytować.
Jeszcze raz chcę tylko zaznaczyć, że argument "upadniecie jak od nas odejdziecie" jest błędny, bo nie jest to po prostu w przypadku Królestwa Hasselandu prawdą.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.