04.05.2014, 18:37:26
Cytat:Ja nie skreślam nikogo, bez względu na poglądy polityczne. Także nie każdy może być nieustannie aktywny.Ależ Andrzeju - ja bynajmniej nie mam pretensji do "zwykłego obywatela RB", że nie ma czasu, nie ma chęci udzielać się aktywnie "na okrągło"... każdy Obywatel jest naszym "dobrem narodowym" nawet jeżeli ma czas bywać i działać np. raz w tygodniu.
Jednak chęć bycia politykiem, chęć bycia członkiem partii politycznej uważam jednak za zobowiązujące do czegoś - w tym głównie do aktywnego zajmowania się sprawami RB, do osobistego zaangażowania w tworzenie praw, w rozwój państwa wymagający jakiś kreatywnych działań itd.
Jest wiele miejsca w Republice Bialeńskiej do działań obywatelskich nie wiążących się z korzystania z biernego prawa wyborczego (kandydowania do Parlamentu), a tylko do korzystania z czynnego prawa wyborczego (wybierania swoich przedstawicieli) i do robienia czegoś w mniejszym (odpowiednim do posiadanego czasu i chęci) zakresie.
Jestem zdania, że Polityk RB powinien być aktywny i wykazywać się ponadprzeciętnymi działaniami w tworzeniu naszego v-państwa. W chwili gdy nie ma to czasu, powinien z bycia obecnym na listach wyborczych zrezygnować, co nie jest żadną ujmą. Polityka jest związana z zaangażowaniem osobistym... tak to już powinno wyglądać.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.