Wystąpienie Eddarda Noqterna ws. stowarzyszenia z Bialenią
Jestem jeszcze w stanie pojąć obrażanie się na Bialenię i rezygnowanie z funkcji publicznych. Rozumiem też, że rzeczywiście mogliście poczuć się urażeni niektórymi stwierdzeniami. Mogę też próbować pojąć, dlaczego wciąż twierdzicie, że Bialenia Was nie chce, pomimo głosów jej obywateli (w tym samego Prezydenta), że chcą i potrzebują Hasselandczyków, i darzą ich sympatią. Mogę starać się zrozumieć, dlaczego próbujecie zapomnieć o referendum, które jasno pokazało, co sądzi Bialenia: tak dla Hasselandu. Ale wystąpienia pod wpływem emocji, że stowarzyszenie trzeba zerwać, to ja już nawet nie chcę zrozumieć. Powstaje pytanie - czy jest to oficjalne wystąpienie Lorda Szambelana i stanowisko całego Królestwa, czy raczej prywatna opinia Eddarda? Bo jeszcze wczoraj twierdzono, że szef rządu prywatnej opinii mieć nie może, dlatego to oświadczenie interpretuję jako wolę całego społeczeństwa hasselandzkiego.

Poczekajcie na elekcję w Brodrii, przystąpcie do rozmów głów państwa i dopiero podejmujcie aż tak ważne decyzje, bardzo Was proszę. Serio, jest różnica między stwierdzeniem w dyskusji "hasselandzcy agenci", a opublikowaniem wystąpienia negującego dalszy sens istnienie Układu Stowarzyszeniowego. Nawet, jeśli obie wypowiedzi powstały pod wpływem emocji.
Oczywiście Bialenia poradzi sobie bez Królestwa. Hasseland bez Republiki - moim zdaniem nie, ale nie dywagujmy o tym. Jedno jest pewne - razem nam jest lepiej i tylko razem RB i państwa stowarzyszone mogą pozostać na szczytach mikronacyjnych rankingów. Dlatego wypijmy wszyscy melisę i poczekajmy na efekty rozmów trójstronnych. I z mojej strony przepraszam Hasselandczyków, jeśli jakieś moje wypowiedzi sprawiły, że poczuli się niechciani. Oświadczam, że mam przyjazny stosunek do Królestwa i jego mieszkańców i pragnę KH w stowarzyszeniu. I myślę, że nawet mógłbym kupić sobie tu domek, żeby wzrosła Wam aktywność na podforum. Każdemu przyda się letnia działka Smile
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: