Wystąpienie Eddarda Noqterna ws. stowarzyszenia z Bialenią
(01.11.2016, 00:36:43)Hewret Faradobus link napisał(a): Tak samo jak ja od ostatniego tygodnia pod swoimi wypowiedziami nie podpisałem się jako premier.

Tak, dokładnie tak samo.

(01.11.2016, 00:38:45)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Ale wystąpienia pod wpływem emocji, że stowarzyszenie trzeba zerwać, to ja już nawet nie chcę zrozumieć.

Nie występowałem pod wpływem emocji. Wszystko to było przeze mnie dokładnie przemyślane i taka jest moja opinia na ten temat. Jestem za zakończeniem współpracy na poziomie stowarzyszenia. Oczywiście nie za zakończeniem jakiejkolwiek współpracy między naszymi państwami - ambasady, wydarzenia, konkursy, a nawet sojusz wojskowy itp.

(01.11.2016, 00:38:45)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Powstaje pytanie - czy jest to oficjalne wystąpienie Lorda Szambelana i stanowisko całego Królestwa, czy raczej prywatna opinia Eddarda? Bo jeszcze wczoraj twierdzono, że szef rządu prywatnej opinii mieć nie może, dlatego to oświadczenie interpretuję jako wolę całego społeczeństwa hasselandzkiego.

Nie ukrywam, że jest to moja prywatna opinia, również jako Lorda Szambelana. Jednak nie mogę podejmować decyzji samodzielnie i osobiście. Ostateczne zdanie ma Król i Naród, jeżeli ich wola będzie inna nie pozostanie mi nic innego jak się zgodzić. Jednakże, myślę że duża część społeczeństwa Hasselandu ma zdanie podobne do mojego.

(01.11.2016, 00:38:45)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Hasseland bez Republiki - moim zdaniem nie, ale nie dywagujmy o tym.

Dlaczego nie dywagować? Równie dobrze mogę stwierdzić, że to Bialenia bez Hasselandu sobie nie poradzi. Oba te zdania są równie mało warte merytorycznie i równie mijają się z rzeczywistością.

(01.11.2016, 00:38:45)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): Oświadczam, że mam przyjazny stosunek do Królestwa i jego mieszkańców i pragnę KH w stowarzyszeniu

Takie oświadczenie niestety jest prawie nic nie warte. Liczy się to co Pan robi i mówi, liczą się każde drobne gesty, które przeczą temu stwierdzeniu.

(01.11.2016, 00:38:45)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): I myślę, że nawet mógłbym kupić sobie tu domek, żeby wzrosła Wam aktywność na podforum.

Tylko, że proszę Pana, nie chodzi tu o aktywność na podforum... A o osoby żywo zaangażowane w życie państwa, których od dawna nie przybywa zbyt wiele.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości