04.11.2016, 01:13:11
Cytat:Dobrze Pan wiesz jaka ziemia Pana wykarmiła!
Litewska?
Cytat:To Pan nazywa tak naród brodryjski, którego sam jest Pan przedstawicielem i jak zdaje się czarną owcą.
[justify]Nigdy nie uważałem się za członka jakiegoś narodu, a na pewno nie brodryjskiego. Kiedyś napisałem o sobie, że jestem, nieczującym przynależności narodowej, bialeńskim arystokratą.[/justify]
Cytat:Z nowym prawem i nowym ustrojem, gdzie każdy obywatel będzie traktowany równo sporów będzie na pewno mniej o połowę.
Na pewno to, co najwyżej, umrzemy.
Cytat:Ale sam car chce zarządzić referendum. Jeśli nie może uchwalić tego aktu Duma, to niech taki sam dekret wyda sam car.
Proszę bardzo, jeśli Jego Wieliczestwo, zechce zmienić Zwój, to, od strony formalnej i legislacyjnej, nie będę widział żadnych problemów.
Cytat:Pan jest zadufanym w sobie człowiekiem. Pan jeden chce narzucać swoją rzecz większości. Fakt, teraz jest taki klimat, w którym świetnie to do Pana pasuje, ale zapewniam już niedługo.
[justify]Dziękuję, odbiorę to jako komplement. Jaką rzecz? Nie rzucam (czy tam narzucam) w nikogo, należącym do mnie, obiektem, ani, tym bardziej, swoim niewolnikiem. Jak już, to swoje zdanie o gawiedzi. Bo ja, w przeciwieństwie do Waści, żadnych propozycji legislacyjnych (lub aspirujących do tego miana projektów) nie składałem, ani, tym bardziej nikogo do nich nie zmuszałem.[/justify]
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep