Debata wyborcza- maj 2014
A cóż ja mogę poradzić, jak nie dowodzę, a muszę mówić za całą partię?

Cytat:No wiesz... wydaje mi się to jest jednak dość ważna kwestia i trochę dziwi mnie brak ustaleń dotyczących spraw zasadniczych w partii, która chce sięgnąć po władzę.
Przedyskutowanie tego trwa - a przy mniejszej aktywności osób z partii się przeciąga.

Cytat:Czyli w zasadzie wynika, że ND będzie "walczyć" o (nie oszukujmy się - ważność MKiS w systemie państwa nie jest zbyt duża) niezbyt eksponowane ministerstwo.
To plan minimum. :wink: :wink::wink:

Cytat:Jako wyborcę interesują mnie konkrety - czyli co zamierzacie zmieniać, a więc z jakie mogą być powody oddania głosów na Waszą partię.
Obietnice mogę (niestety) składać tylko w swoim imieniu, a sam tych wszystkich ministerstw nie obsadzę.To stąd frazesy.

Cytat:I w końcu jaki jest Wasz stosunek do reformy gospodarczej - macie jakieś stanowisko czy każdy z ND ma indywidualną opinię, a jednolitego zdania partii w tej materii nie ma?
Szczerze - to drugie. Tak zwany "kurs uśredniony" panuje jako pogląd partyjny na tę sprawę.

Cytat:Jaką wyborca ma pewność, że nie jest to styl funkcjonowania Prezesa ND czyli w chwili gdy coś idzie nie po jego myśli, gdy trzeba zamiast klepania sloganów zacząć jakąś rzeczywistą pracę na rzecz RB to nie nastąpi kolejna rezygnacja?
Wyborca nigdy nie ma pewności. Może tylko patrzeć na działania kandydatów. A Janek to nie jest jedyny nasz kandydat. Nieładnie jest podawac jako przykład siebie, ale - ja też działam, i na to działanie wyborca patrzy.
Ech, dużo sloganów...

Cytat:To czego ma oczekiwać wyborca... skoro teraz piszesz, że celem ND jest spowodowanie funkcjonowania obecnych zmian? W końcu ND popiera obecnie tworzone i wprowadzane zmiany w gospodarce (a w zasadzie tworzenie gospodarki RB) czy jest im przeciwna... bo prawdę powiedziawszy już się pogubiłem. Pewnie inni wyborcy również - a warto by wiedzieli jakie jest stanowisko opozycji chcącej sięgać po władzę i czego się można spodziewać.
Spokoju można się spodziewać. Zmiany będziemy wprowadzać w razie potrzeby, na bieżąco. Co przez to rozumiem? Prosty schemat: pojawi się problem - zadziałamy, żeby go rozwiązać - i żeby się już nie pojawiał.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata wyborcza- maj 2014 - przez AndrzejSwarzewski - 05.05.2014, 16:53:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: