Debata wyborcza- maj 2014
Cytat:A cóż ja mogę poradzić, jak nie dowodzę, a muszę mówić za całą partię?
Akurat to doskonale rozumiem, że nie "dowodzisz"... tyle, że zastanawiam się czy w takim razie w ogóle ktoś "dowodzi". Zauważyłem, że w ND aktualnie wszystko spada na Ciebie...

Cytat:Nieładnie jest podawac jako przykład siebie, ale - ja też działam, i na to działanie wyborca patrzy.
Akurat to zauważam (i to w różnych miejscach) i nawet w innych tematach, w którym krytykowałem opozycyjną partię - podkreślałem Twoje osobiste zaangażowanie w RB i Twoją aktywność. Nie musisz czuć się skrępowany w żaden sposób - to co robisz jest zauważane na bieżąco i doceniane.

Cytat:Wyborca nigdy nie ma pewności. Może tylko patrzeć na działania kandydatów.
No właśnie i patrząc z boku nieuchronnie nasuwa się jedno skojarzenie czyli Nasza Demokracja = Lehrabia, bo jesteś jedyną naprawdę aktywną osobą reprezentującą tą partię polityczną. A sam wszystkiego nie pociągniesz... jak sam zauważyłeś.

Cytat:Spokoju można się spodziewać. Zmiany będziemy wprowadzać w razie potrzeby, na bieżąco. Co przez to rozumiem? Prosty schemat: pojawi się problem - zadziałamy, żeby go rozwiązać - i żeby się już nie pojawiał.
Czyli w zasadzie w tej materii nie będzie żadnych różnic z podejściem obecnie rządzącej partii - ponieważ co podkreślaliśmy w toku dyskusji gospodarczych, system dopiero się pojawił i ewentualne problemy z nim "wyjdą w praniu", a poprawki będziemy nanosić na bieżąco. Czyli rozumiem, że dalej uznajemy program tworzenia gospodarki RB za ponadpartyjny?

Cytat:Przedyskutowanie tego trwa - a przy mniejszej aktywności osób z partii się przeciąga.
No to aby debata wyborcza miała dalszy sens i aby poznać jeszcze przed wyborami zamiary obecnie opozycyjnej partii zaczekam na "ujawnienie":
- kwestii ubiegania się przez Was o fotel Prezydenta (czy, kto i dlaczego ma być lepszy od prezydenta z JB);
- kandydatów na ministrów i w czym mieli by być lepsi od dotychczasowych z "nadania" rządu JB.
- jakiś szczegółów dotyczących zmian w polityce RB jeżeli do władzy dojdzie obecna opozycja czyli ND.

Mam nadzieję, że nastąpi to przynajmniej na dzień czy dwa przed wyborami, aby można było o tym podyskutować.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata wyborcza- maj 2014 - przez AndrzejSwarzewski - 05.05.2014, 16:53:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości