Debata wyborcza- maj 2014
Cytat:Z tym, że tak naprawdę walczą o to, żeby dostać jakiś stołek w koalicji.
No właśnie... jak się tak temu przyjrzeć to opozycja (nieważne czy ND czy GiP) w zasadzie walczy właśnie "o stołki" czyli w naszej sytuacji o nic. Wszak stanowiska są przydzielane ludziom, którzy chcą pracować i coś tworzyć w RB, w zasadzie bez oglądania się na "klucz partyjny".

Lehrabia rządzi MSW i niedługo będzie kierował BIW choć jest w partii opozycyjnej, ja kierowałem MON zanim jeszcze w ogóle kandydowałem z ramienia JB itd. Ze względu na fakt, że stanowisko ministerialne wiąże się po prostu z tworzeniem czegoś na Forum to i tak nie ma większego znaczenia czy ktoś w ogóle kandyduje do Parlamentu i jakiej partii. W zasadzie stanowisko dostaje ten, kto zajmuje się w RB jakąś dziedziną. Nie występuje element rywalizacji o stanowisko...

Opozycja nie różni się w sferze polityki od aktualnych rządzących - przecież jak widać po tej debacie partie opozycyjne nie oferują niczego innego w polityce czy gospodarce, nawet nie próbują składać innych propozycji w tej materii - trudno jak widać uzyskać jakikolwiek konkret na najprostsze pytania wyborcze.

Sytuacja wygląda tak, że faktycznie "partyjność" jest tylko pewnego rodzaju kolorytem i niczym więcej, a wybory? Przy sytuacji gdzie 11 obywateli jest na listach wyborczych, na ogól 15 obywateli RB powoduje, że i tak w zdecydowanej większości wybory polegają na głosowaniu "na siebie" (swoją partię).
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata wyborcza- maj 2014 - przez AndrzejSwarzewski - 05.05.2014, 16:53:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości